HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.




BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016














Sunday

Home » , , , , » Teknik keberhasilan teras gaharu

Teknik keberhasilan teras gaharu

Assalamualaikum dan bertemu kembali...

kali ini saja nak kongsi ilmu mengenai ketebalan penghasilan gaharu.... ilmu adalah ilham dari Allah swt , sedangkan ilmu itu wajib dituntut.... adalah tidak mendatangkan manfaat sekiranya ilmu itu disimpan agar keseorangan saja yg dapat manfaat atau keuntungannya...

tahu kah anda????? 

disamping inokulan yang berkesan ....bahawa kelajuan pengaliran bendalir inokulan atau kelajuan daya serapan inokulan ke dalam pokok gaharu yang disuntik akan menentukan gred gaharu, ketebalan gaharu atau jauhnya gaharu terbentuk..... 

ini dapat diumpamakan kita mempunyai telefon bimbit canggih tapi tak tahu menggunakannya....

bukan itu sahaja... besar atau kecil lubang yang ditebuk pada pokok gaharu akan mengundang kepada berlakunya penghasilan gred gaharu yang terbaik pada masa yang singkat tetapi ketebalan gaharu yang nipis tetapi berkualiti dengan gaharu warna hitam terbentuk.....


Wallahualam.....

No comments:

Post a Comment