HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Wednesday

Home » , , , , , , , » CARA MEMBUAT PINDAHAN ANAK POKOK GAHARU

CARA MEMBUAT PINDAHAN ANAK POKOK GAHARU

Gambar menunjukkan biji gaharu jenis subintegra yang telah tumbuh. Perhatikan pokok gaharu yang telah mengeluarkan 3 daun.....dan itulah pokok gaharu yang sesuai untuk di pindah.

pilih pokok yang telah mengeluarkan 3 daun, hati hati semasa memisahkan pokok dari tapak semaian,pastikan akar tunjang tidak rosak dan tidak putus. sediakan polybeg yang telah sedia diisi dengan tanah top soil dan baja kompos,kalau boleh elakkan guna baja kimia.
perhatikan gambar .

setelah kesemua anak anak pokok gaharu dipindahkan,pastikan anda meletakkan di kawasan redup/ sungkupan,jangan dedahkan terus kepada cahaya matahari.

pastikan anda melakukan pemindahan anak anak pokok gaharu di sebelah petang kerana waktu ini keadaan cuaca kurang panas.

sekiranya anda melakukan pemindahan anak anak gaharu dalam skala yang besar pastikan anda menggunakan kaedah water spinkler dan setkkan automatik masa untuk siraman air, anak anak pokok gaharu yang baru dipindahkan hendaklah diberikan perhatian yuang lebih kerana anak anak pokok gaharu yang masih kecil selalunya sensetif.

No comments:

Post a Comment