HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Saturday

Home » , , , » TINDAKBALAS POSITIF GUNA 4 MOON BOOSTER

TINDAKBALAS POSITIF GUNA 4 MOON BOOSTER

Setelah 2 minggu selepas suntikan pokok gaharu menggunakan 4 moon booster, pokok yang disuntik dan disapu dengan 4 moon booster telah menunjukkan kesan positif, terdapat kesan-kesan kehitaman pada luar pokok, dan ada binatang yang tebuk pokok, ini menunjukkan 4 moon booster merupakan inokulan bio dan tiada unsur-unsur kimia.

Bila saya buka kulit pokok gaharu yang tidak disapu 4 moon booster terdapat kesan-kesan hitam hasil dari tindakbalas 4 moon booster telah berlaku, ini menunjukkan tindakbalas yang positif dimana 4 moon booster tidak perlu keseluruhan di sapu pada semua permukaan pokok kerana bahagian yang tidak disapu dengan 4mb akan bertindakbalas positif. walaubagaimanapun untuk menghasilkan kayu bagi penyulingan pokok gaharu kena tunggu 4 bulan dan ini merupakan tempoh paling awal bagi mana-mana inokulan.

disamping kita mengambil kayu bahagian luar pokok gaharu utk kegunaan penyulingan minyak gaharu (outh) dalam masa yang sama teras akan terhasil didalam pokok gaharu...maksudnya kita akan mendapat dua dalam satu.

diantara pengiktirafan 4 moon booster ialah ;

1. BioMalaysia 2010  Certification

2. BioInno Awards 2010  Bronze Certificate
3. BioInno Awards 2010 Bronze AwardGEMPAR!!!!!
gambar terbaru : hanya 2 bulan selepas suntikan
menggunakan 4 moon booster
gaharu sudah jelas terbentuk 
 
4 bulan selepas suntikan pokok gaharu menggunakan 4 moon booster
(sumber : Southern Farm Valley)
 lawatan SFV bersama Prof. Dr. Ku Halim


kesan positif guna inokulan gaharu 4 moon booster


Saudara Ali Bacha dengan bukti kesan positif penggunaan 4 moon booster terhadap pokok gaharu


AWAS !!!!!!
penggunaan jenis  inokulan gaharu yang tidak menentu akan mereputkan teras pokok gaharu.


 

No comments:

Post a Comment