HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Monday

Home » » POKOK GAHARU JENIS SUBINTEGRA YANG MEMBESAR

POKOK GAHARU JENIS SUBINTEGRA YANG MEMBESARgambar yang ditunjukkan merupakan anak anak pokok gaharu yang disemai dari biji sehingga menjadi anak pokok gaharu subintegra. usia anak pokok gaharu tersebut lebih kurang 9 bulan dengan ketinggian antara 3 - 4 kaki. kadar pertumbuhan anak anak pokok gaharu bergantung kepada cara penjagaan, tanah, baja yang digunakan.perhatikan gambar daun pokok gaharu jenis subintegra, ia mempunyai jalur yang gelap yang membentuk dari tengah daun ke bahagian tepi daun.

jangan anda fikirkan anak anak pokok gaharu kalau setelah tumbuh anda boleh biarkan begitu sahaja.....sebenarnya ia memerlukan penjagaan yang rapi dan kerap.

1 comment: