HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Wednesday

Home » , , , , , , , , , » NANO INOKULAN, VAKSIN GAHARU

NANO INOKULAN, VAKSIN GAHARU


Kami merupakan wakil penjual  inokulan  4 moon booster bagi Negeri Sarawak untuk inokulasi  pokok gaharu. 1 liter rm 310 dan kos penghantaran adalah percuma ke seluruh sarawak. tempahan dari brunei juga di terima.

Harga Sabah / sarawak/ Negara Brunei Darussalam  : RM310/ltr
Harga Semenanjung Malaysia : RM310/ltr
kos hantar percuma.
Inokulan yang kami gunakan memang dah di iktiraf dan terbukti menghasilkan minyak 4 bulan selepas inokulasi dan 2 tahun selepas inokulasi.

Medium(perantara) yang digunakan ialah inokulan. Inokulan amat penting dalam penghasilan resin gaharu, dimana pokok gaharu di buat lubang dan cecair inokulan disuntik dalam batang pokok gaharu, ini bertujuan bagi memastikan pokok gaharu tersebut sakit, apabila pokok gaharu sakit dengan semulajadinya pokok gaharu akan menghasilkan antibodi untuk melawan sakit, dan dari sini terhasillah resin gaharu(berwarna kehitaman) pada teras pokok gaharu.

Lubang yang dibuat pada pokok gaharu bergantung kepada diameter pokok....dan ada kiraan tertentu untuk membuat lubang,kedalaman lubang,jumlah lubang, dan diameter lubang.


KESAN PENGGUNAAN 4 MOON BOOSTER , SUNTIKAN HANYA 4 BULAN
(SUMBER : SOUTHERN FARM VALLEY)


3 bulan selepas suntikan menggunakan kaedah dripping , guna inokulan gaharu 4 moon booster
(3 bulan selepas suntikan)3 comments:

 1. saya berasal dari Pulau Pinang, kami mempunyai pokok depu yg sudah berumur 8tahun di negeri perak. Kami hendak tanya adakah inokulan 4moon booster ini
  membuat penghantaran ke kami selakunya kami membeli dengan anda.

  ReplyDelete
  Replies
  1. ya, hantar ke tempat tuan free sahaja, sila hubungi saya mr adi 0138494242, beli melebihi 50liter harga boleh runding.

   Delete
 2. Tuan 1 liter moon booster boleh berapa pokok utk inokulan dan agen dijohor dimana tq

  ReplyDelete