HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Thursday

Home » , » ASAS KAEDAH PENYULINGAN MINYAK GAHARU

ASAS KAEDAH PENYULINGAN MINYAK GAHARU
asas penyulingan
video youtube dibawah merupakan asas kepada penyulingan(basic distillation), kalau orang tua tua kita dahulu kalau hendak mendapatkan minyak dari kelapa mereka akan memasak kelapa parut sehingga mengeluarkan minyak...sekiranya sudah keluar minyak maka minyak dengan air akan ditapis samada dijemur atau kaedah penurasan atau apa apa kaedah yang sesuai dengan teknologi pada masa dahulu...tapi untuk gaharu kita kena faham bahawa takat didih air apabila di campurkan dengan kayu gaharu / serai atau apa apa bahan lebih kurang 120 darjah celcius......apabila air dan minyak menjadi wap maka ia akan disejukkan menggunakan condenser (ejen penyejuk - selalunya air) dan ini akan menyebabkan wap di tukar kepada air dan minyak.... air dan minyak akan di kumpul dalam bekas.....air akan berada dibawah dan minyak akan berada diatas.

minyak akan diambil....manakala air gaharu akan dibuat untuk mandian(spa)......

kaedah penyulingan telah dibuat oleh ahli fikir islam semasa zaman kegemilangan islam beratus tahun dahulu....

sekiranya anda mempunyai kenalan yang pandai membuat tangki air panas anda sudah memulakan langkah pertama.............

bersambung.....No comments:

Post a Comment