HIJAUKAN RUMAH ANDA

HIJAUKAN RUMAH ANDA DENGAN GAHARU, IA AMAT MUDAH... HANYA JARAK ANTARA POKOK GAHARU 3 KAKI, TARGET 10 POKOK/RUMAH. OLEH YANG DEMIKIAN KAMI MEMBEKALKAN MINIMUM 10 POKOK GAHARU(RM10/POKOK-TERUS TANAM), KOS HANTAR FREE KE SELURUH SARAWAK.

INOKULAN 4 MOON BOOSTER - RM450/LITER

Dapatkan Inokulan SGB untuk pokok gaharu,TERBUKTI menghasilkan teras gaharu. minimum order rm310/liter, penghantaran free/percuma ke seluruh malaysia

Terbukti menghasilkan teras dalam masa tempoh 4 bulan.

hanya pembeli yang sah melalui IGS sahaja akan di bimbing mengenai teknik inokulasi dan dalam tempoh inokulasi telah dilakukan selagi tidak di campur dengan inokulan dari pihak lain.
BIJI GAHARU UNTUK DIJUAL

MUSIM BIJI GAHARU SUDAH TAMAT,, TUAN PUAN BOLEH CALL ATAU SMS 0138494242 MR ADI UNTUK BELI BIJI GAHARU. BIJI GAHARU SUBINTEGRA / CRASSNA / MALACANSIS 1kg = RM900 = lebih kurang 4000 biji 1/2kg= RM500 minimum booking : 1/2kg = RM450

mr adi
0138494242

DI JANGKA ADA JUN 2016


Saturday

Home » , , , » TEKNIK DRIPPING POKOK GAHARU

TEKNIK DRIPPING POKOK GAHARU

TEKNIK DRIPPING

Susulan dari perkembangan pemahaman dan teknologi semasa, teknik inokulasai pada pokok gaharu juga berkembang dari masa ke semasa.

Kalau dahulu teknik pembuatan lubang yang banyak amat sukar dan mengambil masa untuk dilakukan, kini ia amat mudah dengan teknik dripping. Ini adalah satu teknik dari pelbagai teknik yang ada dan digunakan di malaysia, indonesia, myanmar, thailand , brunei atau kemboja.
sumber ; southern farm valley , en. ali
mudah dan senang
hanya dengan botol berkapasiti 500ml, hos getah, inokulan 4mb, dan mesin gerudi kerja-kerja inokulasi telah siap, dan tunggu beberapa bulan untuk penghasilan teras gaharu gred rendah dan beberapa tahun kemudian untuk gred gaharu gred tinggi.Kebiasaan pokok yang sesuai untuk di inokulasi selalunya berumur 3 tahun ke atas atau berdiameter 10-12cm sahaja. p/s :

kami pembekal yang sah dari Southern Farm Valley untuk inokulan 4 moon booster , penghantaran free ke seluruh malaysia.

2 comments:

  1. Saya ingin bertanya tentang berapa banyak yang perlu disuntik untuk pokok yang besar dan yang kecil.Adakah formulanya?

    ReplyDelete
  2. Berapa cost utk inokulasi sebatang pokok?

    ReplyDelete